svetvomne.sk

Bryndzové kolieska

Slaná pochúťka pre sviatočných hostí.

 

Počet porcií: 80

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Bryndzová náplň

zemiaky 100 g

Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme. Necháme vychladnúť.

Bryndzová náplň

2. 

Chladné zemiaky ošúpeme a najemno postrúhame.

3. 

cibuľka jarná 2 ks

Cibuľku umyjeme a nadrobno nakrájame.

4. 

bryndza 200 g  vajce slepačie 2 ks  soľ 1 ČL  smotana kyslá (14-18% tuku) 100 g

Bryndzu zmiešame so zemiakmi, cibuľkou, vajíčkom, soľou, a smotanou.

5. Cesto

mlieko polotučné 1,5% 250 ml  droždie čerstvé 20 g  cukor kryštálový ½ ČL  múka hladká 250 g  múka polohrubá 250 g  vajce slepačie 1 ks  olej slnečnicový 75 ml  soľ ¼ ČL

V teplom mlieku rozdrobíme droždie, pridáme trochu cukru a necháme vzísť kvások. Do misy navážime obe múky, pridáme vajce, olej, soľ a prilejeme kvások. Dobre vymiesime cesto a necháme ho zakryté kysnúť.

Cesto

6. 

múka polohrubá

Vykysnuté cesto po častiach rozvaľkávame na doske posypanej múkou a vykrajujeme z neho malé kolieska.

7. 

maslo

Kolieska kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každé koliesko potrieme rozpusteným maslom.

8. 

soľ  paprika červená mletá  rasca drvená

Do stredu kolieska vložíme jednu čajovú lyžičku plnky a rozotrieme ju nie celkom po okraj. Posypeme soľou a paprikou. Podľa chuti môžeme posypať aj rascou.

9. 

Pečieme v rozohriatej rúre 15 minút pri teplote 180°C. Koláčiky sú po upečení chrumkavé. V uzatvorenej nádobe zmäknú.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť