RECEPTY

Bravčovina s horčicovou omáčkou

Bravčovina s horčicovou omáčkou

Chutná bravčovinka v horčicovej omáčke s pórikom a jablkami. Podávame s ryžou, alebo s cestovinami.

recept,fotorecept,bravčové stehno,jablká,pór,horčica plnotučná,Bravčové mäso

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

brandy2polievkové lyžice
bravčové stehno600gramov
horčica plnotučná3polievkové lyžice
jablká300gramov
korenie čierne mleté-
múka hladká1čajová lyžička
olej slnečnicový30mililitrov
pór200gramov
smotana sladká na varenie100mililitrov
tymián-
voda200mililitrov

 

Recept

1. 

bravčové stehno 600 gramov  jablká 300 gramov  pór 200 gramov

Mäso umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Jablká ošúpeme a nakrájame na plátky. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska.

2. 

olej slnečnicový 30 mililitrov  voda 200 mililitrov

Vo veľkej panvici rozohrejeme olej na ktorom opražíme bravčové mäso asi dve minúty z každej strany, kým sa mäso nezatiahne a nezbelie. Pridáme pór a podlejeme vodou, alebo vývarom. Necháme zovrieť.

3. 

horčica plnotučná 3 polievkové lyžice  korenie čierne mleté  tymián

Do panvice pridáme nakrájané jablká a horčicu. Osolíme a okoreníme. Na strednom ohni všetko spolu dusíme až kým nebude mäso mäkké.

4. 

smotana sladká na varenie 100 mililitrov  múka hladká 1 čajová lyžička  brandy 2 polievkové lyžice

Do mäsa vmiešame smotanu s múkou a omáčku zahustíme. Prilejeme brandy, oheň zosilníme a ešte chvíľu povaríme.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť