svetvomne.sk

Bravčovina s horčicovou omáčkou

Chutná bravčovinka v horčicovej omáčke s pórikom a jablkami. Podávame s ryžou, alebo s cestovinami.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
brandy2polievkové lyžice
bravčové mäso (karé, pliecko, stehno)600gramov
horčica plnotučná3polievkové lyžice
jablká300gramov
korenie čierne mleté
múka hladká1čajová lyžička
olej slnečnicový30mililitrov
pór200gramov
smotana sladká na varenie100mililitrov
tymián
voda200mililitrov

1. 

bravčové mäso (karé, pliecko, stehno) 600 g  jablká 300 g  pór 200 g

Mäso umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Jablká ošúpeme a nakrájame na plátky. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska.

2. 

olej slnečnicový 30 ml  voda 200 ml

Vo veľkej panvici rozohrejeme olej na ktorom opražíme bravčové mäso asi dve minúty z každej strany, kým sa mäso nezatiahne a nezbelie. Pridáme pór a podlejeme vodou, alebo vývarom. Necháme zovrieť.

3. 

horčica plnotučná 3 PL  korenie čierne mleté  tymián

Do panvice pridáme nakrájané jablká a horčicu. Osolíme a okoreníme. Na strednom ohni všetko spolu dusíme až kým nebude mäso mäkké.

4. 

smotana sladká na varenie 100 ml  múka hladká 1 ČL  brandy 2 PL

Do mäsa vmiešame smotanu s múkou a omáčku zahustíme. Prilejeme brandy, oheň zosilníme a ešte chvíľu povaríme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť