svetvomne.sk

Bravčové závitky (španielsky vtáčik) v parnom hrnci

Obľúbené španielske vtáčiky z bravčového mäsa pripravené v parnom hrnci.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 

1. 

bravčové stehno 1000 g  vajce slepačie 3 ks  párky hydinové 100 g  korenie čierne mleté  soľ  horčica plnotučná  uhorka sterilizovaná kyslá 117 g

Bravčové mäso umyjeme, nakrájame na plátky a vyklepeme. Každý plátok posolíme, pokoreníme, potrieme horčicou a  položíme na neho kúsok uhorky, časť vareného vajíčka a párky. Mäso zvinieme a spojíme kuchynskou ihlicou, prípadne previažeme niťou.

2. 

paprika červená mletá 1 ČL  soľ

Posypeme mletou červenou paprikou, soľou a dáme do prvej (spodnej) nádoby parného hrnca. Nastavíme čas parenia na 60 minút.

3. 

ryža 350 g  šampiňóny 150 g

Po 20 minútach parenia mäsa pridáme druhú parnú nádobu, v ktorej máme vloženú misku na varenie ryže s ryžou. Ryžu viackrát na sitku prepláchneme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať, vložíme do nádoby na varenie ryže, posolíme, zalejeme vodou asi 1,5 cm nad povrch ryže. Všetko spolu ďalej paríme. 10 minút pred koncom parenia pridáme tretiu parnú nádobu s umytými a pokrájanými šampiňónmi.

4. 

múka hladká 2 PL  voda 50 ml

Uparené šampiňóny vložíme do hrnca a zalejeme vývarom, ktorý nám vznikol pri parení v odkvapkávacej nádobe parného hrnca. Hrniec postavíme na sporák, obsah privedieme do varu a vlejeme do neho múku rozmiešanú v asi 0,5 dcl vody. Uvaríme omáčku, ktorú dochutíme vegetou.

5. 

Zo španielskych vtáčikov odstránime ihly, alebo nite a podávame s ryžou, poliate omáčkou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť