RECEPTY

Bravčové závitky so sušenými marhuľami

Bravčové závitky so sušenými marhuľami

Pikantné bravčové mäso so sviežou chuťou sladkokyslých sušených marhúľ.

recept,fotorecept,bravčové karé,marhule sušené,Bravčové mäso,Bezlepkové

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové karé600gramov
horčica plnotučná6čajových lyžičiek
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
marhule sušené200gramov
olej slnečnicový40mililitrov
paprika červená mletá1čajová lyžička
soľ¾čajovej lyžičky
voda200mililitrov

 

Recept

1. 

bravčové karé 600 gramov

Bravčové karé umyjeme, nakrájame na rezne.

2. 

Rezne, najlepšie v mikroténovom vrecúšku, naklepeme z oboch strán.

3. 

soľ ¾ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  paprika červená mletá 1 čajová lyžička  horčica plnotučná 6 čajových lyžičiek

Naklepané rezne rozložíme na dosku, každý posolíme, posypeme paprikou, čiernym korením a potrieme horčicou.

4. 

marhule sušené 200 gramov

Na mäso poukladáme marhule a preložením po dĺžke ich uzavrieme do kapsy. Závitky spojíme kuchynskou ihlou, alebo ich zviažeme niťou.

5. 

olej slnečnicový 40 mililitrov

V panvici rozohrejeme olej a závitky prudko z oboch strán opečieme.

6. 

voda 200 mililitrov

Mäso poukladáme do zapekacej misy, podlejeme vodou, zakryjeme a 35 minút pečieme pri 200°C. Potom ich odkryjeme a necháme 15 minút zapiecť. Podávame so zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies