RECEPTY

Bravčové na hubách

Bravčové na hubách

Recept na prípravu duseného bravčového mäska na čerstvých šampiňónoch. Vhodnou prílohou je ryža, tarhoňa alebo zemiaková kaša.

recept,fotorecept,bravčové karé,šampiňóny,Bravčové mäso

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Kategórie

Bravčové mäso  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové karé450gramov
cibuľa1kus
horčica plnotučná-
korenie nové - pimentovník pravý-
korenie rasca drvená1štipka
korenie čierne mleté-
múka hladká3polievkové lyžice
paprika červená mletá-
slanina oravská100gramov
soľ-
voda-
šampiňóny280gramov

 

Recept

1. 

bravčové karé 450 gramov  soľ  korenie čierne mleté  paprika červená mletá  horčica plnotučná

Bravčové karé upravíme na tenké rezne. Osolíme, okoreníme, posypeme červenou paprikou a potrieme horčicou.

2. 

Rezne sprudka opražíme na troche oleja z oboch strán.

3. 

cibuľa 1 kus  šampiňóny 280 gramov  slanina oravská 100 gramov

Na panvici popražíme nadrobno pokrájanú slaninu, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu. Po zosklovatení cibule pridáme na tenké plátky pokrájané šampiňóny, ktoré chvíľu opekáme.

4. 

korenie rasca drvená 1 štipka  voda  korenie nové - pimentovník pravý  múka hladká 3 polievkové lyžice

Následne pridáme k opraženému mäsu. Podlejeme vodou tak, aby mäso bolo pod hladinou, pridáme rascu a prikryté dusíme pokiaľ mäso nie je mäkké. Pred dovarením zahustíme múkou rozmiešanou v studenej vode a povaríme ďalších 10 minút.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť