RECEPTY

Bravčová cigánska

Bravčová cigánska

Jednoduchá a rýchla príprava pochúťky z jarmokov, hodov a vinobraní. Môžeme ju pripraviť aj z kuracieho mäsa, takto je vhodnejšia pre deti.

recept,fotorecept,bravčová krkovička,cibuľa,Bravčové mäso

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčová krkovička800gramov
cibuľa400gramov
horčica plnotučná0
korenie čierne mleté-
olej slnečnicový50mililitrov
paprika červená mletá-
soľ-
žemľa6kusov

 

Recept

1. Príprava mäsa

bravčová krkovička 800 gramov  soľ  horčica plnotučná  paprika červená mletá  korenie čierne mleté

Bravčovú krkovičku vykostíme a nakrájame na 6 rezňov. Vyklepeme na tenko. Rozložíme na dosku posolíme, potrieme horčicou, posypeme mletou červenou paprikou a korením.

2. Príprava cibule

cibuľa 400 gramov

Mäso naskladáme na seba a pripravíme si cibuľu. Očistíme ju a nakrájame na mesiačiky.

3. Pečieme cigánsku

olej slnečnicový 50 mililitrov

Na panvicu dáme trochu oleja a do rozohriateho vložíme mäso. Zakryjeme pokrievkou a 4 minúty podusíme.

4. 

Odokryjeme, mäso obrátime a opečieme z druhej strany 4 minúty odokryté.

5. Pečieme cibuľu

Mäso z panvice vyberieme a uchováme v teple. Do panvice s výpekom vložíme cibuľu, premiešame a za občasného miešania ju pod pokrievkou podusíme 4 minúty.

6. 

žemľa 6 kusov  horčica plnotučná

Veľké žemle prekrojíme a potrieme jednu polovicu horčicou podľa chuti.

7. 

Na horčicu položíme teplé mäso.

8. 

Na mäso rozložíme osmaženú cibuľu. Zakryjeme druhou polovicou prekrojenej žemle.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies