svetvomne.sk

Boloňské špagety

Jeden z mnohých druhov receptov na obľúbené boloňské špagety.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
bravčové mleté mäso500gramov
cesnak2strúčiky
cestoviny - Špagety400gramov
cibuľa150gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
mrkva150gramov
oregano1čajová lyžička
paradajkový pretlak200gramov
paradajky sterilizované
soľ1čajová lyžička
voda50mililitrov
víno červené suché150mililitrov
zeler150gramov

1. 

cibuľa 150 g  mrkva 150 g  zeler 150 g

Cibuľu očistíme a nadrobno nakrájame. Mrkvu a zeler očistíme a nastrúhame. V hrnci zohrejeme olej a pridáme cibuľu, posmažíme a pridáme mrkvu so zelerom.

2. 

voda 50 ml

Podľa potreby podlejeme trochu vody a ingrediencie udusíme do mäkka - takmer na kašu.

3. 

bravčové mleté mäso 500 g

K zeleninovému základu pridáme mleté mäso.

4. 

soľ 1 ČL  cesnak 2 strúčiky  korenie čierne mleté ½ ČL  oregano 1 ČL

Premiešame, pridáme soľ, prelisovaný cesnak, korenie a oregano. Opäť zamiešame a chvíľu opekáme.

5. 

víno červené suché 150 ml  paradajkový pretlak 200 g  paradajky sterilizované

Mäso podlejeme vínom a primiešame paradajkový pretlak. Môžeme pridať aj konzervované nasekané paradajky. Za častého miešania boloňskú omáčku varíme 20-30 minút.

6. 

cestoviny - Špagety 400 g

Špagety uvaríme a pred servírovaním každú porciu prelejeme pripravenou omáčkou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť