RECEPTY

Bôbová polievka so slaninou

Bôbová polievka so slaninou

Sýta polievka z málo známej zdravej strukoviny. V minulosti sa táto strukovina často vyskytovala v jedálničkoch našich predkov. Dnes má mnoho odrôd a s obľubou ju varia v nemecky hovoriacich krajinách, kde ju nazývajú "Dicke bohnen" - "Silná fazuľa".

recept,fotorecept,bôb sušený,paradajky sterilizované,smotana sladká na varenie,šunka schwarzwaldská,Strukovinové polievky

Strukovinové polievky

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bobkový list3kusy
bôb sušený350gramov
cestoviny - Rezance krátke150gramov
cibuľa100gramov
múka hladká1polievková lyžica
paradajky sterilizované300gramov
slanina údená60gramov
smotana sladká na varenie200mililitrov
soľ1čajová lyžička
soľ-
voda2litre
voda-
vývar zeleninový1liter
šunka schwarzwaldská200gramov

 

Recept

1. 

bôb sušený 350 gramov  voda 1 liter

Sušený bôb preberieme a na 12 hodín (cez noc) namočíme do studenej vody.

2. 

voda 1 liter  soľ 1 čajová lyžička  bobkový list 3 kusy

Na druhý deň vodu v ktorej sa bôb močil vylejeme, bôb premyjeme a zalejeme čerstvou vodou. Pridáme soľ, bobkový list a bôb uvaríme do mäkka (45 minút).

3. 

slanina údená 60 gramov  cibuľa 100 gramov  cestoviny - Rezance krátke 150 gramov  voda  soľ

Počas varenia bôbu si na panvici osmažíme natenko nakrájanú slaninu s nadrobno nakrájanou cibuľou. V druhom hrnci uvaríme v osolenej vode cestoviny.

4. 

paradajky sterilizované 300 gramov

Paradajky z konzervy pokrájame na malé kúsky a spolu s pretlakom v ktorom boli sterilizované ich pridáme ku slanine s cibuľou.

5. 

Cestoviny scedíme, pridáme ich k bôbu spolu s paradajkovo-slaninkovým obsahom panvice.

6. 

vývar zeleninový 1 liter

Prilejeme zeleninový vývar z bujónu bez ochucovadiel (2 kocky bujónu Natur zeleninový na 1 liter vody) a polievku privedieme do varu.

7. 

múka hladká 1 polievková lyžica  smotana sladká na varenie 200 mililitrov

Nakoniec vmiešame múku rozmiešanú v smotane, prevaríme.

8. 

šunka schwarzwaldská 200 gramov

Na tenko nakrájanú údenú slaninu (šunku) opečieme do chrumkava (na jednu porciu použijeme 3 plátky).

9. 

Slaninku pokrájame...

10. 

...a podávame ju na povrchu tejto polievky.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies