svetvomne.sk

Batôžky s mletým mäsom

Chuťovka z Blízkeho východu

 

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
múka hladká350gramov
droždie čerstvé21gramov
soľ½čajovej lyžičky
soľg
voda200mililitrov
cukor práškový½čajovej lyžičky
cibuľa150gramov
olej olivový1polievková lyžica
mäso mleté350gramov
orechy píniové20gramov
korenie čierne mletég
korenie biele mletég
vaječný žĺtok1kus

1. Príprava cesta

múka hladká 350 g  droždie čerstvé 21 g  soľ ½ ČL  voda 200 ml  cukor práškový ½ ČL

Do múky rozdrvíme pol kocky droždia, pridáme soľ, cukor a vlažnú vodu. Vymiešame cesto, ktoré necháme hodinu vykysnúť.

Príprava cesta

2. Príprava plnky

cibuľa 150 g  olej olivový 1 PL  mäso mleté 350 g  orechy píniové 20 g  soľ  korenie čierne mleté  korenie biele mleté

Na oleji restujeme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso, píniové orechy, osolíme a ochutíme čiernym a bielym korením. Všetko spolu pražíme 8 minút. Plnku necháme vychladnúť.

Príprava plnky

3. Vykrajujeme a plníme

vaječný žĺtok 1 ks

Cesto rozvaľkáme na tenko. Vykrajujeme z neho kolieska s priemerom 9 cm. Do stredu kolieska položíme 2 ČL plnky. Okraje kolieska potrieme rozšľahaným žĺtkom.

Vykrajujeme a plníme

4. Pečieme

Koliesko uchopíme na štyroch alebo troch miestach, cesto sa vytiahne a zlepí. Batôžky položíme na plech s papierom na pečenie. Každý potrieme zvyšným vajcom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 17 minút.

Pečieme

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť