RECEPTY

Banánovo-orechová torta so stéviou

Banánovo-orechová torta so stéviou

Torta plná tradičných chutí s netradičnou stéviou. Pre milovníkov cukru je možnosť jednoduchého nahradenia stévie za cukor.

recept,fotorecept,Stévia - prášok,Stévia - prášok,orechy vlašské,orechy vlašské,banány,banány,Torty

Torty

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Stévia - prášok15gramov
banány700gramov
jedlá sóda (sóda bikarbóna)½čajovej lyžičky
maslo100gramov
mlieko kokosové-
mlieko plnotučné 3,5%450mililitrov
múka polohrubá125gramov
olej orechový50mililitrov
olej orechový3polievkové lyžice
orechy vlašské100gramov
orechy vlašské-
puding vanilkový - prášok74gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)500mililitrov
soľ-
stužovač šľahačky16gramov
vaječný bielok6kusov
vaječný žĺtok6kusov

 

Recept

1. 

vaječný žĺtok 6 kusov  Stévia - prášok 10 gramov  olej orechový 50 mililitrov  mlieko plnotučné 3,5% 50 mililitrov

Vaječné žĺtka vymiešame s práškovou stéviou, olejom a mliekom. Ak chceme namiesto stévie použiť cukor, použijeme 100 g práškového cukru a aj olej môžeme vymeniť za slnečnicový.

2. 

orechy vlašské 100 gramov

Primiešame pomleté orechy,...

3. 

vaječný bielok 6 kusov  soľ

Z vaječných bielkov so štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh.

4. 

múka polohrubá 125 gramov  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky

Múku zmiešame so sódou bikarbónou (alebo kypriacim práškom).

5. 

olej orechový 3 polievkové lyžice

Múku a sneh striedavo primiešame do žĺtkového základu. Cesto vylejeme do olejom vyliatej formy (priemer 26 cm).

6. 

Pečieme 15 min. pri teplote 180°C.

7. 

mlieko plnotučné 3,5% 300 mililitrov  Stévia - prášok 5 gramov  mlieko plnotučné 3,5% 100 mililitrov  puding vanilkový - prášok 74 gramov

Z mlieka, stévie a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Stéviu môžeme nahradiť 50 g práškového cukru.

8. 

banány 300 gramov

Banány rozmixujeme.

9. 

Vrchnú časť korpusu čiastočne skrojíme (potrebujeme čas korpusu na zahustenie plnky) a korpus prekrojíme na polovicu.

10. 

Do pudingu vmiešame rozmixované banány, rozdrvený skrojený korpus...

11. 

maslo 100 gramov

...a maslo. Vymiešame hustejšiu plnku.

12. 

mlieko kokosové

Na spodný korpus natrieme kokosové mlieko (prípadne džem ak chceme tortu s cukrom),...

13. 

banány 400 gramov

...poukladáme na kolieska nakrájané banány a navrstvíme plnku.

14. 

Prikryjeme druhou polovicou korpusu, jemne utlačíme a necháme stuhnúť v chlade.

15. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov  stužovač šľahačky 16 gramov

Zo smotany vyšľaháme pevnú šľahačku.

16. 

Šľahačku natrieme na tortu.

17. 

orechy vlašské

Posypeme nasekanými orechmi. Necháme aspoň hodinu do podávania uležať v chlade.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies