svetvomne.sk

Baklaburger

Bravčový hamburger so zeleninou a plátkom baklažánu miesto žemle.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
bravčové mleté mäso250gramov
hovädzie mleté mäso250gramov
tabasco1čajová lyžička
soľ½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
strúhanka3polievkové lyžice
baklažán1kus
horčica plnotučná6čajových lyžičiek
cibuľa½kusu
paradajky1kus
olej olivový1čajová lyžička

1. 

baklažán 1 ks  olej olivový 1 ČL

Baklažán nakrájame na 2cm hrubé kolieska a opražíme z oboch strán na pár kvapkách oleja.

2. 

bravčové mleté mäso 250 g  hovädzie mleté mäso 250 g  tabasco 1 ČL  soľ ½ ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  strúhanka 3 PL

Hovädzie a bravčové mleté mäso spolu zmiešame. Pidáme tabasco, čierne korenie, soľ a strúhanku. Dobre premiešame a vypracujeme rukami.

3. 

Z mäsa vytvarujeme šesť tenkých placiek. Pri pečení budú zmenšovať svoj priemer. Opečieme na panvici z oboch strán do zlatova.

4. 

horčica plnotučná 6 ČL

Upečené mäso položíme na plátok baklažánu, potrieme trochou horčice.

5. 

cibuľa ½ ks  paradajky 1 ks

Pridáme trochu cibule a dve tenké kolieska paradajky.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť