RECEPTY

Bábovka s tvarohovou plnkou

Bábovka s tvarohovou plnkou

Dvojfarebná, chuťovo rozmanitá, jemná bábovka.

recept,fotorecept,tvaroh jemný mäkký,Bábovky

Bábovky

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Bábovky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

brusnice sušené2polievkové lyžice
cukor práškový80gramov
cukor vanilkový30gramov
džem brusnicový50gramov
kakao - prášok2čajové lyžičky
kypriaci prášok do pečiva12gramov
maslo-
maslo100gramov
mlieko polotučné 1,5%400mililitrov
mlieko polotučné 1,5%3polievkové lyžice
múka hladká100gramov
múka hrubá100gramov
múka polohrubá-
múka polohrubá100gramov
puding vanilkový - prášok20gramov
tvaroh jemný mäkký250gramov
voda2polievkové lyžice
čokoláda biela-

 

Recept

1. Tvarohová náplň

tvaroh jemný mäkký 250 gramov  cukor vanilkový 30 gramov  puding vanilkový - prášok 20 gramov  mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  džem brusnicový 50 gramov  voda 2 polievkové lyžice

Tvaroh vymiešame s cukrom, pudingovým práškom a mliekom. Džem rozmiešame s vodou.

2. Biele cesto

múka hrubá 100 gramov  múka polohrubá 100 gramov  múka hladká 100 gramov  kypriaci prášok do pečiva 12 gramov  cukor práškový 80 gramov  mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov  maslo 100 gramov

Tri druhy múky premiešame s kypriacim práškom a cukrom. Prilejeme mlieko a rozpustené maslo. Vymiešame hladké cesto z ktorého 1/3 odoberieme.

3. Tmavé cesto

kakao - prášok 2 čajové lyžičky  mlieko polotučné 1,5% 3 polievkové lyžice

Do odobratej tretiny primiešame kakao a mlieko.

4. 

maslo  múka polohrubá

Forma na bábovku ø 26 cm

Do vymastenej a múkou vysypanej formy nalejeme polovicu bieleho cesta. Lyžicou povrch zarovnáme.

5. 

Čo najrovnomernejšie rozložíme na biele cesto polovicu cesta tmavého. Na tmavé cesto rovnomerne rozlejeme džem.

6. 

Nalejeme riedku tvarohovú náplň.

7. 

Na tvaroh rozložíme druhú polovicu tmavého cesta.

8. 

Poslednú vrstvu tvorí druhá polovica bieleho cesta.

9. 

Pečieme v rozohriatej rúre na 160°C 50 minút. Rúru vypneme a ešte 10 minút necháme bábovku v nej dopekať.

10. 

Bábovku z formy vyklopíme až po dôkladnom vychladnutí, asi po 90 minútach od dopečenia. Tvaroh v nej až chladnutím tuhne.

11. 

čokoláda biela

Upečenú bábovku ozdobíme bielou čokoládou...

12. 

brusnice sušené 2 polievkové lyžice

...a sušenými, vopred namočenými a osušenými brusnicami.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies