svetvomne.sk

Babičkine úhrabky

Chutný obed zo zemiakov, kvasenej kapusty, slaniny a vajec, obľúbený hlavne počas zimných mesiacov.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
kapusta kvasená350gramov
masť bravčová
slanina prerastená150gramov
soľ¾čajovej lyžičky
soľ
vajce slepačie4kusy
voda250mililitrov
zemiaky600gramov

1. 

zemiaky 600 g  voda 250 ml  soľ ¾ ČL

Zemiaky uvaríme v slanej vode do mäkka.

2. 

Zemiaky pomačkáme, vo vode v ktorej sa varili, na kašu.

3. 

slanina prerastená 150 g

Slaninu nakrájame na tenké prúžky a opečieme.

4. 

kapusta kvasená 350 g

Kvasenú kapustu ľahko vyžmýkame a nadrobnejšie pokrájame. Pridáme k slanine a premiešame.

5. 

Kapustu so slaninou zamiešame so zemiakmi.

6. 

masť bravčová

Zapekaciu formu vymastíme masťou. Zemiakovo-kapustovú kašu vložíme v štyroch kôpkach do misy. V každej kôpke vytvoríme hlbšiu jamku.

7. 

vajce slepačie 4 ks  soľ

Do každej jamky vložíme surové, rozklepnuté, vajíčko. Vajíčka ľahko posolíme.

8. 

V uzatvorenej zapekacej mise pečieme asi 30 minút pri teplote 180°C. Vajíčka musia stuhnúť.

9. 

Podávame teplé.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť