svetvomne.sk

Babičkin koláč

Recept na šťavnatý piškótový koláč s tvarohovou, lekvárovou a pudingovou plnkou.

 

Počet porcií: 20

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Pudingová plnka

puding čokoládový - prášok 40 g  mlieko polotučné 1,5% 400 ml  cukor kryštálový 6 PL

V troche studeného mlieka rozmiešame puding s cukrom a vylejeme do zvyšného vriaceho mlieka. Uvaríme hustejší puding.

Pudingová plnka

2. Tvarohová plnka

tvaroh jemný 40 - 45% tuku 250 g  cukor vanilkový 24 g  škrob kukuričný 1 PL

Tvaroh vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a škrobom.

Tvarohová plnka

3. Lekvárová plnka

lekvár višňový 200 g  cukor škoricový 12 g

Višňový lekvár premiešame so škoricovým cukrom.

4. Príprava cesta

vaječný žĺtok 5 ks  cukor kryštálový 240 g  mlieko polotučné 1,5% 100 ml  múka polohrubá 300 g  kypriaci prášok do pečiva 12 g  olej slnečnicový 100 ml

Žĺtky vymiešame s cukrom, postupne pridáme olej, mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Príprava cesta

5. 

vaječný bielok 5 ks  soľ 1 štipka

Bielky vyšľaháme so štipkou soli. Tuhý sneh opatrne primiešame do žĺtkovej zmesi.

6. 

kakao - prášok 1.5 PL

Tretinu cesta odlejeme, pridáme do nej kakao a premiešame.

7. 

Bielu časť cesta rozlejeme na plech vyložený papierom na pečenie a lyžičkou naukladáme striedavo všetky tri náplne.

8. 

Kakaovú časť cesta nalejeme v tvare mriežky na povrch koláča.

9. 

Pečieme pri teplote 180°C asi 20 - 30 minút. Prepichnutím špajdľou zistíme, či je cesto upečené alebo nie (ak sa koniec špajdle lepí, cesto nie je upečené).

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť