svetvomne.sk

Argentínsky zajac s hráškom a kukuricou

Stehná tmavého argentínskeho zajaca zakúpime predpripravené, prešpikované slaninkou. Môžeme si ich pripraviť tak ako je uvedené na obale polotovaru, alebo si ich môžeme obohatiť o ďalšie chutné ingrediencie.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 

1. 

argentínsky zajac - stehná 4 ks  múka hladká  olej slnečnicový  víno červené suché 250 ML  cukor kryštálový 1 PL  soľ 1 ČL  korenie čierne mleté 1 ČL

Stehná necháme rozmraziť, obalíme ich v hladkej múke a prudko opečieme na oleji. Vložíme ich do pekáča, podlejeme červeným vínom, pridáme cukor, soľ a korenie. Na stehná poukladáme plátky slaniny ktoré boli pri zakúpenom polotovare. Pekáč uzavrieme a pečieme asi hodinu. Každých 15 minút pekáč otvoríme a zajaca prelievame výpekom, podľa potreby dolejeme víno a trochu vody. Mäkké mäso odokryjeme a pri vyššej teplote zapečieme do chrumkava.

2. 

maslo 50 g  hrášok mrazený 300 g  kukurica mrazená 300 g  voda

Na panvici rozpustíme maslo a pridáme hrášok s kukuricou. Osolíme a udusíme do mäkka. Podľa potreby podlejeme trochou vody.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť