Arašidové grilážky
Obľúbená grilážová dobrotka s mimoriadne dobrou chuťou arašidov.
recept,fotorecept,arašidy pražené nesolené,cukor kryštálový,mlieko sladené zahustené (kondenzované),Suché pečivo,Vianočné recepty,Nepečené,Veľkonočné
Suché pečivo
Kategórie
Suché pečivo Vianočné recepty Nepečené Veľkonočné Vianočné nepečené dezerty Vianočné pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
arašidy pražené nesolené | 300 | gramov | |
cukor kryštálový | 250 | gramov | |
maslo | 250 | gramov | |
mlieko sladené zahustené (kondenzované) | 397 | gramov | |
tortové oblátky | 75 | gramov |
Recept
2.
Časť arašidov môže zostať väčšia a časť môže byť takmer pomletá.
6.
Vmiešame arašidy. Za občasného miešania necháme 10-15 minút chladnúť. Zmes sa musí dať dobre natierať na oblátky, nesmie byť ani tuhá, ani tiecť.
7.
tortové oblátky 75 gramov
Oblátku (rozmer 28x15 cm) položíme na kuchynskú doštičku a rovnomerne na ňu rozotrieme 4 menšie naberačky (objem naberačky cca 50 ml) chladnúcej karamelovej zmesi.
8.
Na karamelovú zmes položíme druhú oblátku, opäť nanesieme zmes, pokračujeme treťou oblátkou a zmesou. Ukončíme štvrtou oblátkou, jemne pritlačíme, dáme tuhnúť do chladu na 15 minút a potom oblátky zaťažíme (položíme na ne doštičku a menší hrniec s vodou). Necháme cez noc tuhnúť v chlade.
9.
Stuhnuté oblátky nakrájame na ľubovolné tvary a porcie (od čoho sa odvíja aj počet porcií, ktoré získame) ostrým nožom. Potom ich ozdobíme.
10.
Skladujeme v chlade.
Dobrú chuť!