svetvomne.sk

Aljašská treska s karí omáčkou

Jednoduchá a rýchla príprava ľahkého obeda aj pre začínajúcich kuchárov. Ako prílohu som zvolil pečenú tekvicu hokkaido, ale rovnako vhodné by mohli byť aj varené zemiaky, alebo zemiaková kaša.

 

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 25 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Aljašská treska300gramov
bazalka
cibuľa60gramov
korenie biele mleté
korenie karí1čajová lyžička
múka polohrubá1polievková lyžica
olej olivový2polievkové lyžice
smotana na varenie (10-12% tuku)150mililitrov
soľ

1. Treska na prírodno

Aljašská treska 300 g  bazalka  korenie biele mleté  soľ

Rozmrazený filet tresky naporcujeme na tretiny a krátko osmažíme na rozpálenom oleji, len tak dlho, aby sa treska nerozpadla. Prikoreníme bazalkou, bielym korením a soľou.

Treska na prírodno

2. Kari omáčka

olej olivový 2 PL  cibuľa 60 g  múka polohrubá 1 PL

Na panvici rozpálime olej a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do sklovita. Posypeme múkou a krátko osmažíme.

Kari omáčka

3. 

korenie karí 1 ČL  smotana na varenie (10-12% tuku) 150 ml

Pridáme karí, smotanu a premiešame. Podľa potreby dorieďujeme smotanou, alebo mliekom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť