svetvomne.sk

Žraločí steak marinovaný

Marinovaný žraločí steak na cesnaku a cibuli, ale aj vypražený v trojobale je vhodný na netradičnú štedrovečernú večeru.

 

Počet porcií: 6

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

žraločí steak 1400 g  citrón 2 ks  voda 1 l

Mrazené žraločie steaky vložíme do vody s citrónovou šťavou. V citrónovej vode ich máčame 3 - 4 hodiny.

2. Marináda

olej olivový 2 PL  ustricová omáčka 2 PL  sójová omáčka 2 PL  citrónová šťava 1 PL  omáčka chilli s cesnakom 1 PL  zázvor mletý 2 ČL

Z uvedených surovín pripravíme zmiešaním marinádu.

Marináda

3. Marinovanie žraločích steakov

Žraločie steaky vyberieme z citrónovej vody, sú už rozmrazené, osušíme ich papierovým obrúskom. Každý steak natrieme zvrchu aj zo spodku marinádou a necháme v chlade marinovať niekoľko hodín, prípadne aj celú noc.

Marinovanie žraločích steakov

4. 1.možnosť úpravy: Smaženie

olej slnečnicový  cibuľa  cesnak

Na panvicu nalejeme primerané množstvo oleja,ktorý zahrejeme na pracovnú teplotu. Pridáme nakrájaný cesnak a cibuľu (množstvo podľa chuti). Vložíme do panvice žraločie steaky, smažíme ich 5 minút na každej strane.

1.možnosť úpravy: Smaženie

5. Podávame

Podávame so zemiakovým šalátom, prípadne varenými zemiakmi.

Podávame

6. 2. možnosť úpravy: Vyprážanie marinovaných žraločích steakov

Steaky obalíme v hladkej múke, vajíčku a v strúhanke a vypražíme na oleji z oboch strán po 5 minút.Takto pripravená varianta je tiež vynikajúca.

2. možnosť úpravy: Vyprážanie marinovaných žraločích steakov

7. Podávame

Podávame so zemiakovým šalátom.

Podávame

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť