Všetky recepty > Hlavné jedlá > Sladké jedlá

Žemľovka z domácej pekárničky

Jednoduchá príprava výbornej žemľovky s použitím domácej pekárničky.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

pečivo biele ks  cukor kryštálový 120 g  jablká 500 g  hrozienka 100 g  mlieko polotučné 1,5% 150 ml  vajce slepačie ks  cukor vanilkový bal  škorica mletá ČL

Staršie pečivo nakrájame na kocky, posypeme kryštálovým cukrom. Jablká očistíme, nastrúhame, pridáme k pečivu spolu s vopred namočenými a pred pridaním scedenými hrozienkami. Všetko spolu riadne premiešame. V mlieku rozmiešame vajcia, vanilkový cukor a škoricu.

2. 

maslo

Nádobu na pečenie chleba si vymastíme maslom a vyberieme z nej lopatku na miesenie. Zmes vložíme do nádoby a pritlačíme. Zalejeme mliečnym nálevom a  popicháme špajdľou, aby sa mlieko ľahšie vstrebalo do rožkov.

3. 

Nádobu vložíme do pekárničky a nastavíme program: Pečenie. Po skončení programu upečenú žemľovku vyklopíme. Podávame teplú, prípadne môžeme podávať aj vychladenú na izbovú teplotu.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť