svetvomne.sk

Žemľovka z domácej pekárničky

Jednoduchá príprava výbornej žemľovky s použitím domácej pekárničky.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

pečivo biele 6 ks  cukor kryštálový 120 g  jablká 500 g  hrozienka 100 g  mlieko polotučné 1,5% 150 ml  vajce slepačie 4 ks  cukor vanilkový 1 bal  škorica mletá 2 ČL

Staršie pečivo nakrájame na kocky, posypeme kryštálovým cukrom. Jablká očistíme, nastrúhame, pridáme k pečivu spolu s vopred namočenými a pred pridaním scedenými hrozienkami. Všetko spolu riadne premiešame. V mlieku rozmiešame vajcia, vanilkový cukor a škoricu.

2. 

maslo

Nádobu na pečenie chleba si vymastíme maslom a vyberieme z nej lopatku na miesenie. Zmes vložíme do nádoby a pritlačíme. Zalejeme mliečnym nálevom a  popicháme špajdľou, aby sa mlieko ľahšie vstrebalo do rožkov.

3. 

Nádobu vložíme do pekárničky a nastavíme program: Pečenie. Po skončení programu upečenú žemľovku vyklopíme. Podávame teplú, prípadne môžeme podávať aj vychladenú na izbovú teplotu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť