Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso

Zemiaky zapečené s údeným mäsom a kyslou kapustou

Niečo na zužitkovanie údeného po sviatkoch.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiaky 800 g

Zemiaky uvaríme v šupke, scedíme, necháme vychladnúť, ošúpeme a pokrájame na kolieska.

2. 

olej slnečnicový 30 ml  cibuľa 150 g  údené mäso varené 250 g  kapusta kvasená 800 g  rasca mletá ¼ ČL  bobkový list ks  korenie čierne mleté ¼ ČL

Na oleji opražíme cibuľku, pridáme kapustu a na menšie kúsky nakrájané, varené, údené, mäso. Pridáme rascu, bobkový list a mleté čierne korenie. Chvíľu dusíme.

3. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 250 ml  vajce slepačie ks  soľ ½ ČL

Zapekaciu misu vymastíme olejom, poukladáme zmes z mäsa a kapusty, zakryjeme zemiakmi a zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali vajíčka a soľ. Zapekáme do zlatista cca 20-30 minút.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť