Všetky recepty > Hlavné jedlá > Prívarky a omáčky

Zemiakovo - syrová omáčka

Teplú omáčku podávame k pečenej či grilovanej rybe alebo mäsu.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiaky 400 g  voda dl  soľ ČL

Zemiaky očistíme, pokrájame a uvaríme v predpísanom množstve vody so soľou.

2. 

cibuľa 60 g  cesnak strúčik

V hlbšom hrnci na oleji opražíme očistenú a pokrájanú cibuľu s cesnakom. Pridáme k nej uvarené zemiaky aj s vodou v ktorej sa varili.

3. 

smotana sladká na varenie 250 ml

Zemiaky zalejeme smotanou.

4. 

syr tavený 50 g  syr Hermelín 50 g

Pridáme nakrájaný syr s bielou plesňou na povrchu a tavený syr. Prevaríme.

5. 

mlieko polotučné 1,5% 100 l

Omáčku rozmixujeme ponorným mixérom, prilejeme mlieko a opätovne privedieme do varu. Omáčka obsahuje veľmi jemné nerozmixované časti zemiakov, cibule i syra. Pokiaľ ju chceme mať úplne hladnú musíme ju precediť.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť