Zemiakovo-bryndzové krokety

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiaky 500 g

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a ošúpeme.

2. 

Ošúpané zemiaky postrúhame.

3. 

bryndza 125 g  múka polohrubá 125 g  soľ ½ ČL

Pridáme bryndzu, múku a soľ. Vypracujeme cesto...

4. 

...a tvoríme z neho guľôčky.

5. 

olej repkový

Vypražíme na horúcom oleji. Pri obracaní postupujeme jemne nakoľko cesto je jemnučké a kroketky by sa mohli rozpadať.

6. 

Vypražené vyberieme na papierovú kuchynskú utierku, necháme čiastočne vychladiť a až potom ich z utierky pozbierame. Ochladnutím primerane stuhnú.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť