Všetky recepty > Prílohy a pečivo > Zemiakové prílohy

Zemiakovo-bryndzové krokety

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiaky 500 g

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a ošúpeme.

2. 

Ošúpané zemiaky postrúhame.

3. 

bryndza 125 g  múka polohrubá 125 g  soľ ½ ČL

Pridáme bryndzu, múku a soľ. Vypracujeme cesto...

4. 

...a tvoríme z neho guľôčky.

5. 

olej repkový

Vypražíme na horúcom oleji. Pri obracaní postupujeme jemne nakoľko cesto je jemnučké a kroketky by sa mohli rozpadať.

6. 

Vypražené vyberieme na papierovú kuchynskú utierku, necháme čiastočne vychladiť a až potom ich z utierky pozbierame. Ochladnutím primerane stuhnú.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť