Zemiakové knedle
Klasické domáce knedle s cibuľkou ako príloha k hlavnému jedlu.
recept,fotorecept,zemiaky,múka polohrubá,pšeničná krupica (detská dehydrovaná),Knedle,Bezlaktózové
Knedle
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 2 | kusy | |
múka polohrubá | 200 | gramov | |
olej slnečnicový | 3 | polievkové lyžice | |
pšeničná krupica (detská dehydrovaná) | 100 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
zemiaky | 800 | gramov |
Recept
2.
Na druhý deň ich olúpeme a nastrúhame na strúhadle na dosku.
3.
múka polohrubá 200 gramov • pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 100 gramov • vajce slepačie 2 kusy
Zemiaky zasypeme múkou, krupicou, pridáme soľ, vajcia.
4.
Rukami poriadne prepracujeme cesto, až sa všetko spojí a nelepí. Vyformujeme valček, ktorý nakrájame na štyri časti.
5.
soľ 1 čajová lyžička
Vložíme do vriacej slanej vody a varíme na mierom ohni asi 15-20 minút. Počas varenia jemne premiešame, aby sa knedle neprilepili na dno a vyplávali na povrch.
6.
Po dovarení knedle prepláchneme studenou vodou, aby neboli na povrchu lepkavé. Necháme vychladnúť.
7.
cibuľa 2 kusy • olej slnečnicový 3 polievkové lyžice
Cibuľu nakrájame na drobno. Osmažíme na oleji do zlatova. Popri smažení cibuľu jemne osolíme.
8.
Knedle nakrájame na plátky a pri servírovaní dáme na každý plátok knedle trošku osmaženej cibuľky.
Dobrú chuť!