Všetky recepty > Prílohy a pečivo > Knedle

Zemiakové knedle

Klasické domáce knedle s cibuľkou ako príloha k hlavnému jedlu.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiaky 800 g

Zemiaky uvaríme v šupke, najlepšie deň vopred.

2. 

Na druhý deň ich olúpeme a nastrúhame na strúhadle na dosku.

3. 

múka polohrubá 200 g  pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 100 g  vajce slepačie ks

Zemiaky zasypeme múkou, krupicou, pridáme soľ, vajcia.

4. 

Rukami poriadne prepracujeme cesto, až sa všetko spojí a nelepí. Vyformujeme valček, ktorý nakrájame na štyri časti.

5. 

soľ ČL

Vložíme do vriacej slanej vody a varíme na mierom ohni asi 15-20 minút. Počas varenia jemne premiešame, aby sa knedle neprilepili na dno a vyplávali na povrch.

6. 

Po dovarení knedle prepláchneme studenou vodou, aby neboli na povrchu lepkavé. Necháme vychladnúť.

7. 

cibuľa ks  olej slnečnicový PL

Cibuľu nakrájame na drobno. Osmažíme na oleji do zlatova. Popri smažení cibuľu jemne osolíme.

8. 

Knedle nakrájame na plátky a pri servírovaní dáme na každý plátok knedle trošku osmaženej cibuľky.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť