Všetky recepty > Prílohy a pečivo > Knedle

Zemiakové knedle

Klasické domáce knedle s cibuľkou ako príloha k hlavnému jedlu.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiaky 800 g

Zemiaky uvaríme v šupke, najlepšie deň vopred.

2. 

Na druhý deň ich olúpeme a nastrúhame na strúhadle na dosku.

3. 

múka polohrubá 200 g  pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 100 g  vajce slepačie 2 ks

Zemiaky zasypeme múkou, krupicou, pridáme soľ, vajcia.

4. 

Rukami poriadne prepracujeme cesto, až sa všetko spojí a nelepí. Vyformujeme valček, ktorý nakrájame na štyri časti.

5. 

soľ 1 ČL

Vložíme do vriacej slanej vody a varíme na mierom ohni asi 15-20 minút. Počas varenia jemne premiešame, aby sa knedle neprilepili na dno a vyplávali na povrch.

6. 

Po dovarení knedle prepláchneme studenou vodou, aby neboli na povrchu lepkavé. Necháme vychladnúť.

7. 

cibuľa 2 ks  olej slnečnicový 3 PL

Cibuľu nakrájame na drobno. Osmažíme na oleji do zlatova. Popri smažení cibuľu jemne osolíme.

8. 

Knedle nakrájame na plátky a pri servírovaní dáme na každý plátok knedle trošku osmaženej cibuľky.

Dobrú chuť!

Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť