Všetky recepty > Prílohy a pečivo > Zemiakové prílohy

Zemiakové halušky - strapačky

Základný recept na prípravu tradičných zemiakových halušiek, ktoré sa môžu podávať v rôznych variáciách.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiaky 600 g

Zemiaky ošúpeme, prepláchneme a najemno nastrúhame.

2. 

soľ ČL  vajce slepačie ks  múka polohrubá 300 g

Pridáme soľ, vajce a múku. Premiešame a necháme chvíľu odstáť.TIP: Ak je cesto riedke, pridáme viac múky.

3. 

voda  soľ ČL

Do väčšieho hrnca dáme zovrieť vodu, pridáme soľ. Do vriacej vody cez sitko na halušky prepasírujeme pripravené cesto.

4. 

Halušky varíme cca 3 minúty potom ako vyplávajú na povrch.

5. 

olej slnečnicový

Uvarené halušky scedíme a prepláchneme studenou vodou, podkvapkáme olejom aby sa nelepili a premiešame.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť