Všetky recepty > Hlavné jedlá > Sladké jedlá

Zemiakové guľôčky s makom

Rýchla, vynikajúca večera z polotovaru.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiakové cesto v prášku - polotovar 280 g  voda 500 ml

Zemiakové cesto v prášku - polotovar nasypeme do hrnca, prilejeme vodu a premiešame. Necháme chvíľu postáť.

2. 

Vymiesime cesto a necháme ho 10 minút odpočívať.

3. 

voda 3.5 l  soľ ½ ČL

Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu s trochou soli. Z cesta rýchlo vytvarujeme malé, približne v priemere 12 mm guľôčky.

4. 

Guľôčky nasypeme do vriacej vody.

5. 

Keď vyplávajú na povrch 8 minút ich povaríme.

6. 

maslo 50 g

Uvarené scedíme, rýchlo prepláchneme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať, vložíme do misky a polejeme rozpusteným maslom.

7. 

mak mletý 100 g  cukor práškový 50 g

Posypeme mletým makom zmiešaným s cukrom.

8. 

Premiešame a ihneď podávame.

9. 

Pri dostatku času si môžeme na guľôčky pripraviť domáce cesto z varených zemiakov a múky.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť