svetvomne.sk

Zemiakové guľôčky s makom

Rýchla, vynikajúca večera z polotovaru.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiakové cesto v prášku - polotovar 280 g  voda 500 ml

Zemiakové cesto v prášku - polotovar nasypeme do hrnca, prilejeme vodu a premiešame. Necháme chvíľu postáť.

2. 

Vymiesime cesto a necháme ho 10 minút odpočívať.

3. 

voda 3.5 l  soľ ½ ČL

Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu s trochou soli. Z cesta rýchlo vytvarujeme malé, približne v priemere 12 mm guľôčky.

4. 

Guľôčky nasypeme do vriacej vody.

5. 

Keď vyplávajú na povrch 8 minút ich povaríme.

6. 

maslo 50 g

Uvarené scedíme, rýchlo prepláchneme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať, vložíme do misky a polejeme rozpusteným maslom.

7. 

mak mletý 100 g  cukor práškový 50 g

Posypeme mletým makom zmiešaným s cukrom.

8. 

Premiešame a ihneď podávame.

9. 

Pri dostatku času si môžeme na guľôčky pripraviť domáce cesto z varených zemiakov a múky.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť