Všetky recepty > Prílohy a pečivo > Zemiakové prílohy

Zemiakové Gnocchi alias Noky

Nie je dôležité pod akým názvom ich poznáte, ale že Vám chutia! ... a nebojíte sa vysúkať rukávy a pustiť sa do ich prípravy. Domáce sú najlepšie!

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiaky 500 g  soľ ČL

Zemiaky uvaríme v šupke s lyžičkou soli približne 25 min.

2. 

Po vychladnútí zemiaky zbavíme šupky a podrvíme na kašu.

3. 

vaječný žĺtok ks  soľ  múka polohrubá 100 g  syr Parmezán 50 g

Zo zemiakovej kaše, vaječného žĺtka, soli, múky a na drobno strúhaného parmezánu vymiešame cestíčko.

4. 

Cezto vypracujeme na pomúčenej doske a vyváľame do úzkych valčekov.

5. 

Valčeky cesta nakrájame na menšie kúsky. Cesto sa dosť lepí, preto všetko zľahka obaľujeme múkou.

6. Tvarovanie nokov

Kúsky cesta v dlaniach vypracujeme na guličky, sploštíme a palcom roztiahneme na vidličke.

Tvarovanie nokov

7. 

Zrolujeme smerom od seba. Vytvorí sa tvar mušle s rebrovaním.

8. 

Pripravené noky pomúčime.

9. 

soľ ČL

Vložíme do vriacej osolenej vody. Uvarené noky za pár minút vyplávajú na hladinu.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť