svetvomne.sk

Zemiakové Gnocchi alias Noky

Nie je dôležité pod akým názvom ich poznáte, ale že Vám chutia! ... a nebojíte sa vysúkať rukávy a pustiť sa do ich prípravy. Domáce sú najlepšie!

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiaky 500 g  soľ 1 ČL

Zemiaky uvaríme v šupke s lyžičkou soli približne 25 min.

2. 

Po vychladnútí zemiaky zbavíme šupky a podrvíme na kašu.

3. 

vaječný žĺtok 1 ks  soľ  múka polohrubá 100 g  syr Parmezán 50 g

Zo zemiakovej kaše, vaječného žĺtka, soli, múky a na drobno strúhaného parmezánu vymiešame cestíčko.

4. 

Cezto vypracujeme na pomúčenej doske a vyváľame do úzkych valčekov.

5. 

Valčeky cesta nakrájame na menšie kúsky. Cesto sa dosť lepí, preto všetko zľahka obaľujeme múkou.

6. Tvarovanie nokov

Kúsky cesta v dlaniach vypracujeme na guličky, sploštíme a palcom roztiahneme na vidličke.

Tvarovanie nokov

7. 

Zrolujeme smerom od seba. Vytvorí sa tvar mušle s rebrovaním.

8. 

Pripravené noky pomúčime.

9. 

soľ 1 ČL

Vložíme do vriacej osolenej vody. Uvarené noky za pár minút vyplávajú na hladinu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť