Všetky recepty > Polievky > Zeleninové polievky

Zelerovo-pórová polievka s jogurtom

Hustá krémová polievka plná zdravej zeleniny. Podávame bohato poliatu tekvicovým olejom.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zeler 300 g  mrkva 200 g

Zeler a mrkvu ošúpeme a na hrubé slížiky postrúhame.

2. 

olej olivový 20 ml  soľ 1 ČL  voda 500 ml

V hrnci na oleji zeleninu osmažíme. Podlejeme vodou, osolíme a 10 minút dusíme.

3. 

pór 600 g  voda 500 ml

Pridáme očistený, umytý a nakrájaný pór. Dolejeme vodu, premiešame a všetko spolu varíme ďalších 10 minút pod pokrievkou.

4. 

mlieko polotučné 1,5% 250 ml

Uvarenú zeleninu najemno rozmixujeme a prilejeme mlieko.

5. 

jogurt biely 500 g  mlieko polotučné 1,5% 250 ml  maizena - kukuričný škrob 20 g

V jogurte s mliekom rozmiešame kukuričný škrob. Do zátrepky pridáme 2 naberačky polievky a dobre rozmiešame.

6. 

Vzápätí nalejeme zátrepku do polievky v hrnci, zamiešame a prevaríme.

7. 

korenie čierne mleté ½ ČL  muškátový orech mletý ¼ ČL  soľ

Nakoniec polievku ochutíme korením a muškátovým orieškom. Podľa chuti môžeme dosoliť.

Dobrú chuť!

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť