Všetky recepty > Polievky > Zeleninové polievky

Zelerovo-pórová polievka s jogurtom

Hustá krémová polievka plná zdravej zeleniny. Podávame bohato poliatu tekvicovým olejom.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zeler 300 g  mrkva 200 g

Zeler a mrkvu ošúpeme a na hrubé slížiky postrúhame.

2. 

olej olivový 20 ml  soľ ČL  voda 500 ml

V hrnci na oleji zeleninu osmažíme. Podlejeme vodou, osolíme a 10 minút dusíme.

3. 

pór 600 g  voda 500 ml

Pridáme očistený, umytý a nakrájaný pór. Dolejeme vodu, premiešame a všetko spolu varíme ďalších 10 minút pod pokrievkou.

4. 

mlieko polotučné 1,5% 250 ml

Uvarenú zeleninu najemno rozmixujeme a prilejeme mlieko.

5. 

jogurt biely 500 g  mlieko polotučné 1,5% 250 ml  maizena - kukuričný škrob 20 g

V jogurte s mliekom rozmiešame kukuričný škrob. Do zátrepky pridáme 2 naberačky polievky a dobre rozmiešame.

6. 

Vzápätí nalejeme zátrepku do polievky v hrnci, zamiešame a prevaríme.

7. 

korenie čierne mleté ½ ČL  muškátový orech mletý ¼ ČL  soľ

Nakoniec polievku ochutíme korením a muškátovým orieškom. Podľa chuti môžeme dosoliť.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2016 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 6  •  Prihlásiť