Všetky recepty > Hlavné jedlá > Bezmäsité jedlá

Zeleninová žemlovka

Teplú zeleninovú žemlovku podávame ako hlavné jedlo s čerstvým paradajkovým alebo uhorkovým šalátom. Môžeme ju podávať aj na studeno ako slaný zeleninový koláč. Vhodná je aj ako príloha k vyprážanému či pečenému mäsu.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Rožky

rožok biely 250 g

Rožky prekrojíme na polovice a pokrájame na kocky. Na žemlovku sú vhodné staršie - dvojdňové rožky, ktoré sú už tuhšie, ľahko presušené.

Rožky

2. Zelenina

cibuľa 100 g  cuketa 300 g  brokolica 250 g  mrkva 250 g

Cibuľu očistíme a pokrájame. Cuketu pokrájame na menšie kocky, brokolicu nakrájame na drobno. Mrkvu očistíme a postrúhame na hrubom strúhadle. Okrem uvedenej zeleniny môžeme podľa chuti pridať aj iné druhy, podľa toho aká zelenina nám viacej chutí.

Zelenina

3. 

Zeleninu dobre premiešame s rožkami.

4. 

olej slnečnicový 50 ml  mlieko polotučné 1,5% 500 ml  vajce slepačie 3 ks  soľ 2 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  cesnak 2 strúčiky

Zapekaciu nádobu vylejeme olejom a rozložíme do nej rožky so zeleninou. V mlieku rozmiešame vajíčka, soľ, korenie a pretlačený cesnak. Nálevom zalejeme rožky a rukou obsah potlačíme smerom dolu. Pečieme zakryté alobalom 30 minút na vyššom teplotnom stupni.

5. 

syr tvrdý 150 g

Syr postrúhame a posypeme ním upečenú žemlovku. Odokrytú necháme 10 minút zapiecť.

Dobrú chuť!

Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť