Zázvorová omáčka

Vynikajúca omáčka k pečeným, vareným, duseným, pareným ..... mäsám.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa červená 80 g  olej olivový 2 PL  cukor trstinový 2 PL

Cibuľu očistíme, pokrájame na drobno a osmažíme na oleji. Pridáme cukor, ktorý necháme skaramelizovať.

2. 

zázvor koreň 25 g  cesnak 4 strúčiky  chilli paprička sušená ½ ks

Zázvor aj cesnak očistíme a na jemno postrúhame. Pridáme ich spolu s čili papričkou k cibuli. Krátko všetko spolu osmažíme.

3. 

soľ ½ ČL  voda 200 ml

Osolíme a zalejeme vodou. Dusíme pod pokrievkou 15 minút.

4. 

mlieko polotučné 1,5% 100 ml  jogurt biely 100 ml  múka hladká 20 g

V mlieku rozmiešame jogurt a múku. Zmes prilejeme k variacim sa ingredienciám a všetko spolu necháme prejsť varom.

5. 

Omáčku trochu vychladíme a ponorným mixérom zmixujeme do hladka.

6. Energetická hodnota

100ml 85,2 kcal
porcia (125ml) 106,5 kcal

Energetická hodnota

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť