Všetky recepty > Šaláty > Zaváraniny

Zavárame huby

Zavárané dubáky, kozáky alebo malé suchohríby s cibuľou konzumujeme k tým istým pokrmom ku ktorým máme radi sterilizované uhorky.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

huby lesné dubáky 700 g

Na zaváranie použijeme malé hríbiky o ktorých sme 100 % presvedčený že sú to jedlé druhy. Huby jemne očistíme od hliny a drobných nečistôt na klobúčikoch.

2. 

voda 800 ml  ocot 250 ml  nakladač na zeleninu 50 g

V hrnci uvedieme do varu vodu, ocot a nakladač. 5 minút povaríme. Nálev necháme vo vodnom kúpeli vychladnúť.

3. 

Huby vložíme do hrnca s vodou a necháme zovrieť. Minútu povaríme a vodu zlejeme.

4. 

cibuľa 150 g  bobkový list 4 ks

Cibuľu očistíme a pokrájame na plátky. Umyjeme menšie zaváracie poháre. Na uvedené množstvo hríbov a cibule budeme potrebovať štyri asi 350 ml poháre.

5. 

Na dno pohárov uložíme cibuľu s bobkovým listom...

6. 

... a naložíme do pohárov hríbiky.

7. 

Zalejeme ich pripraveným nálevom, uzavrieme zaváracími viečkami a pri 100°C 10 minút sterilizujeme. Horúce poháre vyberieme opatrne z hrnca a obrátime ich dolu viečkami. Necháme ich chvíľu takto postáť, potom ich obrátime späť a necháme zabalené v deke vychladnúť.

8. 

Huby sú po asi mesačnom odležaní vhodné na konzumáciu.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť