Zavárame hrušky

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

hrušky

Na zaváranie používame tvrdé hrušky. Hrušky umyjeme a ošúpeme škrabkou na zemiaky.

2. 

voda  kyselina citrónová  ocot

Hrušky štvrtíme, menšie môžeme rozpoľovať. Odstránime jadrovník, zvyšky kalicha a zdrevnatené zbytky po stonke. Hrušky kladieme do studenej vody v ktorej sme rozpustili kyselinu citrónovú v pomere 1 čajová lyžička na 3 litre vody. Môžeme ich vkladať aj do mierne octovej vody. Takto zachováme peknú farbu hrušiek a neočernejú nám.

3. 

citrón  grapefruit

Na dno zaváracieho pohára vložíme plátok citróna, povkladáme hrušky, aby sa ich čo najviac zmestilo, posledná vrstva má siahať 5 až 10 mm od okraja pohára. Namiesto plátku citróna môžeme dať plátok grepu, hrušky od neho získajú príjemnú kyslo - horkú chuť.

4. 

voda  cukor kryštálový  korenie klinčeky celé

Hrušky zalejeme nálevom z vody a cukru. Na 1 liter vody potrebujeme 650 g cukru. Nálev má siahať niekoľko milimetrov nad povrch hrušiek. Do každého pohára pridáme 2 - 3 klinčeky. Poháre uzavrieme a sterilizujeme pri teplote okolo 90°C 20 až 30 minút.

5. 

Do 720 ml zaváracieho pohára sa zmestí približne 470 g šúpaných hrušiek a 210 ml nálevu.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť