Všetky recepty > Šaláty > Zaváraniny

Zavárame hrušky

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

hrušky

Na zaváranie používame tvrdé hrušky. Hrušky umyjeme a ošúpeme škrabkou na zemiaky.

2. 

voda  kyselina citrónová  ocot

Hrušky štvrtíme, menšie môžeme rozpoľovať. Odstránime jadrovník, zvyšky kalicha a zdrevnatené zbytky po stonke. Hrušky kladieme do studenej vody v ktorej sme rozpustili kyselinu citrónovú v pomere 1 čajová lyžička na 3 litre vody. Môžeme ich vkladať aj do mierne octovej vody. Takto zachováme peknú farbu hrušiek a neočernejú nám.

3. 

citrón  grapefruit

Na dno zaváracieho pohára vložíme plátok citróna, povkladáme hrušky, aby sa ich čo najviac zmestilo, posledná vrstva má siahať 5 až 10 mm od okraja pohára. Namiesto plátku citróna môžeme dať plátok grepu, hrušky od neho získajú príjemnú kyslo - horkú chuť.

4. 

voda  cukor kryštálový  korenie klinčeky celé

Hrušky zalejeme nálevom z vody a cukru. Na 1 liter vody potrebujeme 650 g cukru. Nálev má siahať niekoľko milimetrov nad povrch hrušiek. Do každého pohára pridáme 2 - 3 klinčeky. Poháre uzavrieme a sterilizujeme pri teplote okolo 90°C 20 až 30 minút.

5. 

Do 720 ml zaváracieho pohára sa zmestí približne 470 g šúpaných hrušiek a 210 ml nálevu.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť