svetvomne.sk

Zasnežený piškótový zákusok

Jemný zákusok z kokosovo piškótového cesta, kakaového krému, piškót, dozdobený smotanovým krémom.

 

Počet porcií: 30

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vajce slepačie 6 ks  cukor kryštálový 6 PL  cukor vanilkový 10 g  kokos strúhaný 6 PL  múka hladká 5 PL  kypriaci prášok do pečiva 15 g  lekvár jahodový 200 g

Oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme cukor a vymiešame do peny. Potom primiešame kokos, múku zmiešanú s kypriacim práškom a vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto upečieme na vymastenom a pomúčenom plechu pri teplote 180-200 °C, asi 10 min. Upečený plát potrieme lekvárom.

2. 

piškóty  mlieko polotučné 1,5% 200 ml  cukor vanilkový 5 g

Piškóty namáčame v prevarenom mlieku s vanilkovým cukrom a poukladáme ich a potretý plát.

3. Príprava krému

mlieko polotučné 1,5% 400 ml  puding vanilkový - prášok 40 g  maslo 250 g  cukor práškový 8 PL  kakao - prášok 3 PL

Časť studeného mlieka odlejeme a zvyšné dáme variť. Do oddeleného mlieka pridáme Zlatý klas, premiešame a prilejeme k vriacemu mlieku. Uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom, postupne k nemu pridávame uvarený puding, kakao a vyšľaháme hladký krém. Krém rovnomerne natrieme na piškóty.

Príprava krému

4. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 400 ml  cukor vanilkový 10 g

Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom dotuha a rozotrieme ju na povrch zákusku. Vidličkou urobíme ozdobné ryhovanie a dáme zachladiť. Pokrájame na kocky a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť