RECEPTY

Zasnežené stromčeky

Zasnežené stromčeky

Recept na jemné čokoládové stromčeky ozdobené bielou polevou.

recept,fotorecept,čokoláda 85%,Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

35

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový80gramov
kakao - prášok1polievková lyžica
kypriaci prášok do pečiva1čajová lyžička
lekvár ríbezľový1kus
maslo200gramov
múka hladká300gramov
poleva cukrárska biela100gramov
vaječný žĺtok1kus
čokoláda 85%100gramov

 

Recept

1. Príprava cesta

múka hladká 300 gramov  vaječný žĺtok 1 kus  maslo 200 gramov  cukor práškový 80 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička  kakao - prášok 1 polievková lyžica

Múku nasypeme do misy. Pridáme kakao, kypriaci prášok a práškový cukor. Maslo necháme povoliť a nakrájame ho na menšie kúsky. Tie potom spolu s vaječným žĺtkom pridáme do múky.

2. Vymiesime cesto

čokoláda 85% 100 gramov

Nakoniec pridáme najemno nastrúhanú horkú čokoládu. Cesto rukami vymiesime, vytvarujeme guľu ktorú necháme hodinu odpočinúť na chladom mieste.

3. Vykrajujeme

Cesto si rozdelíme na menšie časti, ktoré potom postupne vyvaľkáme na pomúčenej doske. Vyvaľkané cesto by malo mať na výšku 3 mm. Vykrajujeme hviezdičky troch veľkostí.

4. Pečieme

Hviezdičky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do rúry. Pečieme 10 minút na 150 ° C. Hotové hviezdičky necháme vychladnúť.

5. Lepíme

lekvár ríbezľový 1 kus

Neskôr ich zlepíme lekvárom. Dávame tri hviezdičky na seba aby sme vytvorili stromčeky.

6. Polejeme polevou

poleva cukrárska biela 100 gramov

Stromčeky potom polejeme rozpustenou bielou polevou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies