Všetky recepty > Prílohy a pečivo > Zeleninové prílohy

Zapekaný sladký zemiak s tekvicou hokaido

Vitamínmi nabitá príloha, vhodná najmä ku kuraciemu a hovedziemu mäsu. Nízkotučnú verziu získate výmenou slaniny a syru za nepr. lisovaný cesnak.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 35 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiaky sladké - batáty 500 g  olej slnečnicový 3 PL

Jeden väčší sladký zemiak ošúpeme, nakrájame na plátky a poukladáme na mierne vymastený pekáč.

2. 

tekvica hokaido 500 g

Tekvicu hokaido zbavíme vrchnej tvrdej šupky a vydlabeme mäkké jadro so semienkami. Nakrájame na plátky a naukladáme do pekáča na zemiaky.

3. 

slanina oravská 80 g

Kúsok slaniny nakrájame na tenké pásiky a tieto rovnomerne rozmiestnime na tekvicovú vrstvu.

4. 

syr Parmezán 100 g

Vložíme do predohriatej rúry a pečieme 20 min. na 200 °C. Posypeme nastrúhaným syrom a zapekáme daľších 10 min. kým sa syr rozpustí a získa červený nádych.

Dobrú chuť!

Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť