Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Bravčové mäso

Zapekané zemiaky s mäsom a zeleninou

Šťavnatý obed z jedného hrnca.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 200 g  olej slnečnicový 20 ml  mäso mleté 500 g  soľ 1.5 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  majoránka ½ ČL

Cibuľu očistíme, nadrobno nasekáme a osmažíme na oleji. Pridáme mäso, soľ a koreniny. 5 minút restujeme.

2. 

paradajky sterilizované 400 g

Do mäsa vmiešame pokrájané sterilizované paradajky aj s paradajkovým nálevom.

3. 

zemiaky 800 g  olej olivový 30

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame na tenké kolieska. Polovicu zemiakov rozložíme na dno pekáča (30x20 cm) vyliateho olejom.

4. 

baklažán 400 g  soľ

Baklažán umyjeme a pokrájame na tenké kolieska. Polovicu rozložíme na zemiaky. Jemne posolíme.

5. 

Na baklažán rozložíme pripravené mäso.

6. 

Mäso prikryjeme druhou polovicou baklažánu a zemiakmi. Pekáč zakryjeme a dáme piecť do rozohriatej rúry na 30 minút.

7. 

smotana sladká na varenie 80 ml  vajce slepačie ks  soľ ½ ČL

V smotane rozmiešame vajíčka a soľ. Zemiaky vyberieme z rúry, odokryjeme a zalejeme nálevom.

8. 

syr Ementál 120 g

Syr nahrubo postrúhame a rozsypeme na zemiaky. Pekáč zakryjeme a dáme ďalších 30 minút piecť.

9. 

Po uvedenom čase odkryjeme a necháme 10 minút zapiecť. Krájame až po vychladnutí na konzumnú teplotu.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť