Zapekané zemiaky s lečom

Výborné prekladané zemiaky s paradajkovo-paprikovou príchuťou.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiaky 2.5 kg  soľ  voda

Zemiaky uvaríme v slanej vode v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a pokrájame na malé kocky (pretlačíme cez koliesko na krájanie zemiakov na zemiakový šalát).

2. 

cibuľa 200 g  lečo sterilizované 700 g  údenina  cibuľka jarná

Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a pridáme k zemiakom. Na spestrenie môžeme použiť aj jarnú cibuľku. Prilejeme lečo aj s nálevom. Môžeme pridať na kolieska nakrájanú údeninu (párky).

3. 

masť bravčová  mlieko polotučné 1,5% 400 ml  vajce slepačie 3 ks  soľ 2 ČL  korenie čierne mleté 1 ČL

Bravčovou masťou vymastíme pekáč a zemiakovú zmes rovnomerne rozložíme. Mlieko, vajcia, soľ a korenie dobre rozmiešame a zalejeme zemiakovú zmes. Popicháme vidličkou, aby sa tekutina lepšie vsiakla.

4. 

Pečieme pri 180°C 40 minút, odkryté zvrchu zapečieme 20 minút.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť