svetvomne.sk

Zapekané zemiakové halušky s kuracím

Recept na prípravu zemiakových halušiek, zapekaných s kuracím mäsom a zeleninou.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

zemiaky 430 g  vajce slepačie 1 ks  soľ 1 ĆL  múka polohrubá 250 g

Zemiaky očistíme a postrúhame najemno. Pridáme vajce, soľ, múku a vymiešame polotuhé cesto.

Príprava cesta

2. 

Halušky uvaríme v slanej vode asi 3 - 4 minúty. Scedíme a prepláchneme studenou vodou.

3. Príprava kuracej zmesi

slanina oravská 100 g

Slaninku orestujeme na troche oleja.

Príprava kuracej zmesi

4. 

kuracie prsia 300 g  soľ 1 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  soľ zeleninová 3 ČL

Pridáme kuracie mäso nakrájané na malé kúsky. Osolíme, okoreníme a chvíľu opekáme.

5. 

hrášok 50 g  kukurica sterilizovaná 80 g

Pridáme hrášok a kukuricu.

6. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 ml  syr tavený 60 g  cesnak 2 štipky

Po chvíli zalejeme smotanou, pridáme tavený syr a cesnak. Omáčku chvíľu povaríme, kým sa rozpustí syr.

7. 

Do zapekacej misky alebo na malý plech navrstvíme halušky.

8. 

Halušky prelejeme kuracou zmesou a dáme piecť na 200°C asi 15 minút.

9. 

syr polotvrdý 100 g

Potom halušky vytiahneme, posypeme nastrúhaným syrom.

10. 

Zapekáme ešte 5 minút do rozpustenia syra.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť