Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Kuracie mäso

Zapekané zemiakové halušky s kuracím

Recept na prípravu zemiakových halušiek, zapekaných s kuracím mäsom a zeleninou.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

zemiaky 430 g  vajce slepačie ks  soľ ĆL  múka polohrubá 250 g

Zemiaky očistíme a postrúhame najemno. Pridáme vajce, soľ, múku a vymiešame polotuhé cesto.

Príprava cesta

2. 

Halušky uvaríme v slanej vode asi 3 - 4 minúty. Scedíme a prepláchneme studenou vodou.

3. Príprava kuracej zmesi

slanina oravská 100 g

Slaninku orestujeme na troche oleja.

Príprava kuracej zmesi

4. 

kuracie prsia 300 g  soľ ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  soľ zeleninová ČL

Pridáme kuracie mäso nakrájané na malé kúsky. Osolíme, okoreníme a chvíľu opekáme.

5. 

hrášok 50 g  kukurica sterilizovaná 80 g

Pridáme hrášok a kukuricu.

6. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 ml  syr tavený 60 g  cesnak st

Po chvíli zalejeme smotanou, pridáme tavený syr a cesnak. Omáčku chvíľu povaríme, kým sa rozpustí syr.

7. 

Do zapekacej misky alebo na malý plech navrstvíme halušky.

8. 

Halušky prelejeme kuracou zmesou a dáme piecť na 200°C asi 15 minút.

9. 

syr polotvrdý 100 g

Potom halušky vytiahneme, posypeme nastrúhaným syrom.

10. 

Zapekáme ešte 5 minút do rozpustenia syra.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2016 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 6  •  Prihlásiť