Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Bravčové mäso

Zapekané plnené šampiňóny

Pokrm vhodný nielen na Halloween. Pripomína strašidelné hlavy plné červíkov :). Podávame so zemiakovým pyré.

 

Počet porcií: 5

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava plnky

cibuľa 1 ks  olej slnečnicový 30 ml  mäso mleté 300 g  soľ 1 ČL  paprika červená mletá ½ ČL  voda 1 dl

Cibuľu nadrobno nakrájame a speníme na oleji. Pridáme mleté mäso, soľ, mletú červenú papriku, chvíľu popražíme, podlejeme vodou a 15 minút dusíme pod pokrievkou.

Príprava plnky

2. 

šampiňóny 600 g

Šampiňóny umyjeme, očistíme a opatrne im odstránime nožičky, aby sme nepoškodili klobúčiky. Nožičky šampiňónov nadrobno nasekáme a po 15 minútach pridáme k mäsu, ďalej všetko spolu dusíme ešte 10 minút.

3. Plníme a zapekáme

Plnkou naplníme šampiňóny, poukladáme na suchý pekáč a vo vopred rozohriatej rúre 10 minút zapečieme.

Plníme a zapekáme

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť