svetvomne.sk

Zapekané plnené šampiňóny

Pokrm vhodný nielen na Halloween. Pripomína strašidelné hlavy plné červíkov :). Podávame so zemiakovým pyré.

 

Počet porcií: 5

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava plnky

cibuľa 1 ks  olej slnečnicový 30 ml  mäso mleté 300 g  soľ 1 ČL  paprika červená mletá ½ ČL  voda 1 dl

Cibuľu nadrobno nakrájame a speníme na oleji. Pridáme mleté mäso, soľ, mletú červenú papriku, chvíľu popražíme, podlejeme vodou a 15 minút dusíme pod pokrievkou.

Príprava plnky

2. 

šampiňóny 600 g

Šampiňóny umyjeme, očistíme a opatrne im odstránime nožičky, aby sme nepoškodili klobúčiky. Nožičky šampiňónov nadrobno nasekáme a po 15 minútach pridáme k mäsu, ďalej všetko spolu dusíme ešte 10 minút.

3. Plníme a zapekáme

Plnkou naplníme šampiňóny, poukladáme na suchý pekáč a vo vopred rozohriatej rúre 10 minút zapečieme.

Plníme a zapekáme

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť