Všetky recepty > Hlavné jedlá

Zapekané miešané zemiaky

Sýty zemiakový obed navarený na dva dni :) Podávame so zeleninovými šalátami, alebo s tatárskou omáčkou.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiaky 1400 g

Zemiaky uvaríme vo vode do polomäkka. Vodu scedíme, zemiaky necháme vychladnúť a ošúpeme.

2. 

vajce slepačie ks

Vajíčka uvaríme natvrdo, ochladíme a olúpeme.

3. 

klobása 250 g  šunka bravčová dusená 200 g

Klobásu a šunku nakrájame na kocky.

4. 

cibuľa 150 g

Cibuľu ošúpeme, pokrájame a vložíme do hlbokej misy. Pridáme šunku s klobásou a dobre premiešame.

5. 

Pridáme zemiaky a vajíčka pretlačené cez koliesko používané pri príprave zemiakového šalátu.

6. 

olej olivový 30 ml  vajce slepačie ks  smotana kyslá (14-18% tuku) 375 g  mlieko polotučné 1,5% 300 ml  soľ ČL  korenie čierne mleté ½ ČL

Obsah misy jemne ale dôkladne premiešame. Zemiakovú zmes nasypeme do hlbokého pekáča (35x20 cm) vyliateho olejom. V miske rozmiešame vajíčka, smotanu, mlieko, soľ a korenie.

7. 

Nálevom zalejeme zemiaky, zakryjeme a dáme na 45 minút piecť.

8. 

syr Gouda 100 g

Zemiaky odokryjeme, posypeme strúhaným syrom...

9. 

...a 10 minút zapečieme.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť