Zapekané bravčové karé v zemiakovej placke

Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom alebo so zemiakovým pyré.

 

Počet porcií: 3

Čas prípravy: 1 h. 15 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

bravčové karé s kosťou 500 g  soľ

3 rezne bravčového karé vyklepeme a osolíme z každej strany.

2. 

olej slnečnicový 2 PL

Rezne rýchlo opečieme na oleji.

3. 

zemiaky 400 g  cibuľa 100 g  múka hladká 50 g  vajce slepačie 1 ks  mlieko polotučné 1,5% 50 ml  soľ 1 ČL  majoránka 1 ČL  cesnak 3 strúčiky

Zemiaky ošúpeme a postrúhame. Cibuľu ošúpeme, postrúhame a pridáme k zemiakom. Prisypeme trochu múky, pridáme vajce, mlieko, soľ, majoránku a pretlačený cesnak. Dobre zamiešame.

4. 

Na dno zapekacej misy rozložíme časť zemiakového cesta. Položíme prvý rezeň, pokryjeme ho cestom, položíme druhý, pokryjeme cestom ...

5. 

... položíme tretí a tiež pokryjeme cestom. Zostanú trčať iba kosti mäsa.

6. 

Pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C 45 minút až hodinu. Teplý pokrm rozkrájame na porcie, pričom jednotlivé rezy vedieme poza mäso popod neho.

7. 

Podávame čerstvo upečené, ihneď po vychladnutí na konzumnú teplotu.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť