Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Bravčové mäso

Zapekané bravčové karé v zemiakovej placke

Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom alebo so zemiakovým pyré.

 

Počet porcií: 3

Čas prípravy: 1 h. 15 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

bravčové karé s kosťou 500 g  soľ

3 rezne bravčového karé vyklepeme a osolíme z každej strany.

2. 

olej slnečnicový 2 PL

Rezne rýchlo opečieme na oleji.

3. 

zemiaky 400 g  cibuľa 100 g  múka hladká 50 g  vajce slepačie 1 ks  mlieko polotučné 1,5% 50 ml  soľ 1 ČL  majoránka 1 ČL  cesnak 3 strúčiky

Zemiaky ošúpeme a postrúhame. Cibuľu ošúpeme, postrúhame a pridáme k zemiakom. Prisypeme trochu múky, pridáme vajce, mlieko, soľ, majoránku a pretlačený cesnak. Dobre zamiešame.

4. 

Na dno zapekacej misy rozložíme časť zemiakového cesta. Položíme prvý rezeň, pokryjeme ho cestom, položíme druhý, pokryjeme cestom ...

5. 

... položíme tretí a tiež pokryjeme cestom. Zostanú trčať iba kosti mäsa.

6. 

Pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C 45 minút až hodinu. Teplý pokrm rozkrájame na porcie, pričom jednotlivé rezy vedieme poza mäso popod neho.

7. 

Podávame čerstvo upečené, ihneď po vychladnutí na konzumnú teplotu.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť