RECEPTY

Zapekané bravčové karé v zemiakovej placke

Zapekané bravčové karé v zemiakovej placke

Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom alebo so zemiakovým pyré.

recept,fotorecept,bravčové karé s kosťou,zemiaky,cesnak,Bravčové mäso

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové karé s kosťou500gramov
cesnak3strúčiky
cibuľa100gramov
korenie majorán sušený1čajová lyžička
mlieko polotučné 1,5%50mililitrov
múka hladká50gramov
olej slnečnicový2polievkové lyžice
soľ1čajová lyžička
soľ-
vajce slepačie1kus
zemiaky400gramov

 

Recept

1. 

bravčové karé s kosťou 500 gramov  soľ

3 rezne bravčového karé vyklepeme a osolíme z každej strany.

2. 

olej slnečnicový 2 polievkové lyžice

Rezne rýchlo opečieme na oleji.

3. 

zemiaky 400 gramov  cibuľa 100 gramov  múka hladká 50 gramov  vajce slepačie 1 kus  mlieko polotučné 1,5% 50 mililitrov  soľ 1 čajová lyžička  korenie majorán sušený 1 čajová lyžička  cesnak 3 strúčiky

Zemiaky ošúpeme a postrúhame. Cibuľu ošúpeme, postrúhame a pridáme k zemiakom. Prisypeme trochu múky, pridáme vajce, mlieko, soľ, majorán a pretlačený cesnak. Dobre zamiešame.

4. 

Na dno zapekacej misy rozložíme časť zemiakového cesta. Položíme prvý rezeň, pokryjeme ho cestom, položíme druhý, pokryjeme cestom ...

5. 

... položíme tretí a tiež pokryjeme cestom. Zostanú trčať iba kosti mäsa.

6. 

Pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C 45 minút až hodinu. Teplý pokrm rozkrájame na porcie, pričom jednotlivé rezy vedieme poza mäso popod neho.

7. 

Podávame čerstvo upečené, ihneď po vychladnutí na konzumnú teplotu.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť