Všetky recepty > Hlavné jedlá > Bezmäsité jedlá

Zapečená zelenina na zemiakoch

Ľahké a zdravé zeleninové jedlo.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiaky 500 g  brokolica 500 g  pór 300 g  zelenina mrazená 700 g

Zemiaky uvaríme v šupke, vychladíme, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Brokolicu opláchneme pod tečúcou vodou, rozoberieme na ružičky a 5 minút povaríme na pare. Pór umyjeme, očistíme a nakrájame na kolieska. Mrazenú zeleninu opláchneme pod tečúcou vodou na sitku a necháme odkvapkať. Hlboký pekáč potrieme olejom a poukladáme na dno zemiaky.

2. 

Pridáme vrstvu brokolice, pór a vrstvu miešanej mrazenej zeleniny.

3. 

mlieko polotučné 1,5% 500 ml  vajce slepačie 4 ks  soľ 2 ČL  korenie čierne mleté 1 ČL

Zeleninu zalejeme vajíčkami rozmiešanými v mlieku so soľou a korením. Pečieme cca 30 minút na strednom stupni v rozohriatej rúre, prípadne dlhšie, do spevnenia celého obsahu pekáča (pri potrasení pekáčom sa obsah nesmie triasť). Pokiaľ sa nám zelenina navrchu začne veľmi zapekať - hnednúť prikryjeme ju kúskom alobalu.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť