RECEPTY

Ananásové rezy

Ananásové rezy

Výborný jednoduchý a hlavne rýchly zákusok z ananásového cesta a smotanového krému.

recept,fotorecept,ananás,smotanová nátierka termizovaná,orechy vlašské mleté,čokoláda,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

ananás500gramov
cukor práškový200gramov
cukor práškový1polievková lyžica
cukor vanilkový12gramov
jedlá sóda (sóda bikarbóna)2čajové lyžičky
kypriaci prášok do pečiva8gramov
múka polohrubá220gramov
orechy vlašské mleté70gramov
puding vanilkový (hotový)300gramov
rum tmavý2polievkové lyžice
smotanová nátierka termizovaná400gramov
vajce slepačie2kusy
čokoláda60gramov

 

Recept

1. Rozmixujeme ananás

ananás 500 gramov

Kúsky ananásu (z jednej plechovky) spolu s ananásovou šťavou rozmixujeme.

2. Príprava cesta

cukor práškový 200 gramov  múka polohrubá 220 gramov  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 2 čajové lyžičky  kypriaci prášok do pečiva 8 gramov  vajce slepačie 2 kusy

V miske zmiešame múku s cukrom, práškom do pečiva a sódou bikarbónou. Pridáme vajcia a ananásovú zmes. Všetko spolu zmiešame, vypracujeme riedke cesto.

3. 

Cesto vylejeme na plech, pečieme na 180°C cca 15 minút. Cesto jemne zhnedne.

4. Príprava krému

smotanová nátierka termizovaná 400 gramov  puding vanilkový (hotový) 300 gramov  cukor vanilkový 12 gramov  rum tmavý 2 polievkové lyžice  cukor práškový 1 polievková lyžica

Krém si pripravíme zmiešaním neochutených termizovaných smotanových nátierok s pudingom, cukrom, vanilkovým cukrom a rumom.

5. 

Ak sa nám v kréme urobili menšie hrudky, rozmixujeme ich.

6. 

Krémom potrieme vychladený korpus.

7. 

orechy vlašské mleté 70 gramov  čokoláda 60 gramov

Na záver koláč posypeme nadrobno nasekanými orechmi a nahusto nastrúhanou čokoládou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies