Všetky recepty > Predjedlá a chuťovky > Chuťovky

Žabky

Výborná chuťovka vhodná na oslavy, záhradné party, silvestra či len tak na posedenie.

 

Počet porcií: 40

Čas prípravy: 1 h. 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka polohrubá 500 g  mlieko polotučné 1,5% 300 ml  maslo 300 g  droždie čerstvé 30 g  cukor kryštálový 20 g  soľ 5 g

Do múky prilejeme vlažné mlieko, pridáme rozdrobené droždie mäkké maslo, cukor a soľ. Vypracujeme cesto, ktoré necháme asi 30 minút nakysnúť.

2. 

Potom cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske.

3. 

semienka sézamové  olej slnečnicový  vajce slepačie 1 ks

Vykrojíme z cesta kolieska a vytvarujeme z nich buchtičky, ktoré poukladáme na vymastený plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamovými semienkami.

4. 

Dáme upiecť do rúry na 20-25 minút.

5. Plnka

maslo 125 g  cesnak 3 ks  syr tavený 100 g

Rozmiešame maslo so syrom a s roztlačeným cesnakom.

Plnka

6. Príprava

klobása  petržlenová vňať

Upečené a vychladnuté buchtičky do 2/3 narežeme, naplníme plnkou a kolieskom klobásy, aby vznikol dojem žaby s pretiahnutými ústami. Môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťou.

Príprava

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť