Vyprážaný syr

Jednoduchá obľúbená klasika na obed. Pre príjem nezdravého množstva energie konzumujmeme s hranolkami :) Pre príjem zdravšieho množstva energie doporučujeme ako prílohu varené zemiaky. Samozrejmosťou je podávanie tatárskej omáčky k pokrmu.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

syr Eidam 320 g  múka hladká  vajce slepačie 3 ks  strúhanka

Syr nakrájame na asi 0,8-1 cm hrubé plátky. Mnohé predajne takto nakrájaný syr majú vopred pripravený, alebo vám ho na požiadanie nakrájajú. Jedna porcia syra by mala vážiť okolo 80g. Pripravíme si na: 1.tanier múku, 2.tanier vajíčka, ktoré rozšľaháme vidličkou, 3.tanier strúhanku. Každú porciu syra z oboch strán obalíme v múke, vajíčku, strúhanke. Aby syr pri smažení nevytekal môžeme ho po obalení v strúhanke opäť namočiť do vajíčka a znovu obaliť v strúhanke.

2. 

zemiaky  voda  soľ  maslo  petržlenová vňať

Pred samotným smažením syra si očistíme zemiaky, pokrájame ich na kocky a uvaríme v slanej vode. Uvarené scedíme, omastíme maslom a pridáme nasekanú čerstvú petržlenovú vňať. Jemne premiešame.

3. 

olej fritovací

V panvici rozohrejeme olej. Do horúceho vložíme syr a chvíľu ho smažíme z jednej strany (20-30 sekúnd)...

4. 

... otočíme pomocou kuchynskej obracačky a dosmažíme z druhej strany. Vypražený syr vyberieme na tanier a kuchynskou utierkou odsajeme prebytočný tuk. Môžeme podávať.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť