Všetky recepty > Hlavné jedlá > Bezmäsité jedlá

Vyprážaný karfiol

Vynikajúca klasika.

 

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Karfiol

karfiol  voda  soľ

Karfiol rozoberieme na ružičky a umyjeme pod tečúcou vodou. Vložíme do hrnca, prilejeme cca 3 dcl vody, posolíme a dáme variť. Časť karfiolových ružičiek bude vo vode a časť sa uvarí nad vodou v pare. Na zmäknutie karfiolu môžeme použiť aj parný hrniec. Varíme, paríme cca 10 minút. Potom vodu zlejeme, a karfiol necháme vychladnúť. Pre rýchlejšie chladnutie ho rozložíme na tanier.

Karfiol

2. Obaľovanie karfiolu

vajce slepačie  olej olivový  mlieko polotučné 1,5%  soľ  múka hladká  strúhanka

Podľa množstva karfiolových ružičiek si vytvoríme vaječnú obaľovaciu tekutinu a to tak, že 1 ks vajca rozšľaháme s 1 PL olivového oleja, s 2 PL mlieka a 1/4 ČL soli. Karfiol obalíme v hladkej múke zo všetkých strán, namočíme ho zo všetkých strán do vaječnej tekutiny, nakoniec dôkladne obalíme v strúhanke.

Obaľovanie karfiolu

3. Vyprážanie

V panvici rozohrejeme olej, vložíme do neho obalený karfiol a z každej strany ho do zlatista opražíme. Do hlbšej nádoby vložíme papierovú kuchynskú utierku na ktorú ukladáme vypražené karfiolové ružičky. Papierová utierka vsiakne prebytočný olej.

Vyprážanie

4. 

Podávame s tatárskou omáčkou a s varenými zemiakmi, ktoré na tanieri polejeme roztopeným maslom.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť