svetvomne.sk

Vyprážané rezne z údeného hovädzieho jazyka

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Varenie hovädzieho jazyka

hovädzí jazyk údený 1500 g

Čerstvý údený hovädzí jazyk dobre umyjeme a vo vode varíme 80 minút do mäkka. Uvarený na chvíľu vložíme do studenej vody, potom ho vyberieme, olúpeme. Časť jazyka asi 700 g pokrájame na plátky hrubé asi trištvrte cm.

Varenie hovädzieho jazyka

2. Trojobal

vajce slepačie 1 ks  múka hladká 50 g  strúhanka 50 g  mlieko polotučné 1,5%  olej olivový 100 ml

Rezne obalíme v múke, v rozšľahanom vajci s troškou mlieka a v strúhanke. Na oleji krátko vypražíme.

Trojobal

3. 

Podávame s opekanými zemiakmi, zemiakovou kašou alebo dusenou zeleninou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť