Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Bravčové mäso

Vyprážané bravčové mäso na sladkokyslo

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava mäsa

bravčové stehno 650 g

Bravčové mäso najprv pokrájame na tenké plátky, potom na rezančeky 3 cm dlhé a 2 cm široké.

Príprava mäsa

2. 

vajce slepačie ks  škrob kukuričný ČL  soľ  víno ryžové ČL

Vajce ušľaháme so škrobom, štipkou soli a ryžovým vínom. Pridáme mäso.

3. 

uhorka šalátová 150 g  pór 90 g  zázvor koreň 30 g  cesnak strúčiky

Šalátovú uhorku pokrájame na plátky 4 cm dlhé a 2 cm široké. Ošúpaný zázvor, cesnak pokrájame na plátky. Pór opláchneme a takisto ho pokrájame na plátky.

4. Príprava omáčky

cukor kryštálový PL  ocot ČL  soľ  víno ryžové 15 PL  škrob kukuričný PL  voda PL

Zmiešame cukor s octom, štipkou soli, ryžovým vínom, škrobom a vodou.

Príprava omáčky

5. Fritovanie mäsa

olej fritovací 300 ml

Rozpálime olej vo woku. Pridáme bravčové mäso a fritujeme ho dozlatista na strednom ohni. Potom mäso vyberieme.

Fritovanie mäsa

6. 

paradajkový pretlak 50 ml

Olej vylejeme, zostane len olejový povrch. Vo woku krátko opražíme pripravený pór, zázvor, cesnak. Pridáme paradajkový pretlak, plátky uhorky. krátko všetko opražíme. Prilejeme omáčku a uvedieme do varu. Omáčku varíme tak dlho, kým trochu nezhustne. Pridáme mäso a ešte raz krátko prevaríme.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť