Vyprážaná hliva v pivnom cestíčku

Chutná zdravá hliva v cestíčku. Podávame s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

hliva ustricová 500 g

Hlivu umyjeme...

2. 

... a rozoberieme na jednotlivé "ušká".

3. 

múka hladká 350 g  soľ ½ ČL  syr tvrdý 150 g  vajce slepačie 3 ks  pivo svetlé 150 ml  mlieko polotučné 1,5% 250 ml

Z múky, soli, syra, vajec, piva a mlieka vymiešame polotekuté cestíčko.

4. 

V panvici rozohrejeme olej. Jednotlivé ušká hlivy namočíme do cestíčka...

5. 

...a v oleji ich vysmažíme do zlatova (smažíme asi 3-3,5 minúty z každej strany).

6. 

Vysmažené vyberáme do nádoby na ktorej dno vložíme papierový obrúsok, aby odsal prebytočný tuk.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť