Všetky recepty > Hlavné jedlá > Bezmäsité jedlá

Vyprážaná hliva v pivnom cestíčku

Chutná zdravá hliva v cestíčku. Podávame s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

hliva ustricová 500 g

Hlivu umyjeme...

2. 

... a rozoberieme na jednotlivé "ušká".

3. 

múka hladká 350 g  soľ ½ ČL  syr tvrdý 150 g  vajce slepačie 3 ks  pivo svetlé 150 ml  mlieko polotučné 1,5% 250 ml

Z múky, soli, syra, vajec, piva a mlieka vymiešame polotekuté cestíčko.

4. 

V panvici rozohrejeme olej. Jednotlivé ušká hlivy namočíme do cestíčka...

5. 

...a v oleji ich vysmažíme do zlatova (smažíme asi 3-3,5 minúty z každej strany).

6. 

Vysmažené vyberáme do nádoby na ktorej dno vložíme papierový obrúsok, aby odsal prebytočný tuk.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť