Vianočný ryžový koláč

Obľúbený ryžový nákyp tentoraz so všetkými chuťami Vianoc.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

ryža guľatozrnná 300 g  mlieko polotučné 1,5% 1.2 l  cukor vanilkový 15 g

Ryžu uvaríme v mlieku s vanilkovým cukrom. Necháme vychladiť.

2. 

maslo 80 g  cukor kryštálový 120 g  vaječný žĺtok 4 ks

Maslo vymiešame s cukrom, primiešame vaječné žĺtka.

3. 

Do maslovo-vaječnej zmesi vmiešame ryžu.

4. 

mak mletý 50 g

Ryžovú zmes rozdelíme na tretiny. Do prvej tretiny vmiešame mak.

5. 

orechy vlašské mleté 50 g  hrozienka 50 g  maslo

Do druhej mleté orechy a do tretej umyté hrozienka. Hlbokú zapekaciu formu vymastíme maslom a rovnomerne do nej rozložíme makovú ryžu.

6. 

jablká 600 g  cukor práškový 30 g  škorica mletá 1 ČL

Jablká umyjeme, ošúpeme a nahrubo nastrúhame. Zmiešame ich s cukrom a škoricou.

7. 

Polovicu jabĺk rozložíme na makovú ryžu.

8. 

Na jablká nanesieme ryžu s hrozienkami.

9. 

Na hrozienkovú ryžu dáme druhú polovicu jabĺk a nakoniec rovnomerne rozložíme aj orechovú ryžu. Pečieme zakryté v rúre pri 180°C asi 40 minút.

10. 

vaječný bielok 4 ks  cukor práškový 20 g

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, vmiešame cukor a sneh natrieme na horúci nákyp.

11. 

orechy vlašské mleté

Posypeme orechmi...

12. 

...a dáme na 10-15 minút ľahko zapiecť.

13. 

Podávame mierne teplé. Podľa chuti môžeme porcie preliať malinovou ovocnou šťavou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť