Všetky recepty > Zákusky a koláče > Suché pečivo

Vianočné medovníky

Staré známe vianočné perníčky.

 

Počet porcií: 90

Čas prípravy: 1 h. 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

múka hladká 00 Extra 700 g  cukor práškový 250 g  tuk stužený - margarín 50 g  vajce slepačie 3 ks  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 2 ČL  kypriaci prášok do perníka 1 bal  med 2 PL  mlieko polotučné 1,5% 5 PL

Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto. Cesto necháme prikryté stáť jednu hodinu. Potom ho znovu vypracujeme, rozdelené na menšie bochníčky.

Príprava cesta

2. 

Vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,5 cm.

3. Vykrajovanie

Vykrojíme rôznymi formičkami.

Vykrajovanie

4. Pečenie

vaječný žĺtok 1 ks  olej slnečnicový

Perníky poukladáme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme po dobu 10 minút pri teplote 180°C.

Pečenie

5. Zdobenie

poleva cukrárska čokoládová

Po upečení perníčky zdobíme polevou, čokoládou alebo podľa vlastnej fantázie.

Zdobenie

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť